Intr-o zi un calugar l-a intrebat pe un batran taietor de lemne ce taia copaci intr-o padure: “De cate ore ai nevoie sa tai un copac?”. “De patru ore” i-a raspuns taietorul de lemne. “ Si cum tai un copac in patru ore?” a continuat calugarul. “ Imi ascut toporul trei ore si apoi tai copacul intr-o ora” i-a raspuns taietorul de lemne.

OMUL: CEA MAI IMPORTANTA AFACERE DIN LUME

Traim timpuri provocatoare. Dorinta de a ne transforma profund se ciocneste adesea de fundamentalismul ideologic rigid rezultand o stare DUPLICITARA, fiind practic suspendati intre vechiile credinte care nu mai functioneaza si cele noi care nu s-au maturizat inca. 

Aceste timpuri reprezinta o mare Oportunitate pentru a invata, a ne dezvolta si  a ne transforma. Personal, institutional sau organizational. Disruptiv si creativ.

Lumea, se schimba extraordinar de repede. Dar noi, Oamenii? Cat de repede ne schimbam?

Daca schimbam doar 6% din ceea ce gandesti-crezi-poti-faci ACUM, schimbam numele jocului si intram in liga superioara, pe val in lumea asta noua in TRANSFORMARE accelerata.

Iar pentru asta trebuie sa iti ascuti toporul, nu-i asa?

Lumea asta noua a anului 2015 va fi dificila dar exceptionala pentru cei ce au VOINTA si PUTINTA de a se TRANSFORMA schimband in ei, acolo unde se regleaza intregul mecanism al potentialului si succesului personal: in Viata, in Afaceri, in Famile sau in Echipa.

2015 – PROGNOZE

OMUL:  Puterea individuala va creste accelerat ca urmare a reducerii sărăciei, creșterii globale a clasei de mijloc, un nivel de învățământ mai inalt, utilizarea pe scară largă a comunicațiilor și noilor tehnologii de productie, si de ingrijire avansata a sanatatii.

PROBLEMELE: Tensiunea creata de criza economica si de cresterea costurilor de trai va arunca in aer acul barometrului social si de afaceri.

OBIECTIVELE: Negocierile vor fi mai stranse. Targetul mai greu de atins. Marginul de profit mai mic. Presiunea mai mare.

JOBUL: Joburile cu un salariu gras vor fi ocupate in special de oameni cu COMPETENTE mai solide mai profunde.

TIMPUL: Timpul alocat in munca sau afaceri va creste.

FAMILIA: Mai multa Timp la munca va reduce timpul acordat familiei.

ACTIUNEA: In acelasi timp oportunitati de afaceri vor exploda pentru cine este pregatit sa se lanseze IMEDIAT.

INFORMATIA: Informatia va curge din ce in ce mai repde, din ce in ce mai multa. Viata online va fi din ce in ce mai complexa mai profitabila.

KNOWHOW: Necunoscuti vor ajunge milionari peste noapte folosind puterea aplicatiilor cloud computing, nanotehnologii, brain training, externalizand in India sau Timisoara sau transformand comunicarea directa in aplicatii online.

BANII: Inundatia generala cu Bani aparent oprita de cativa ani vsa irupe acum pe directii prestabilite. Unde unii monteaza deja baraje si stavilare personale.

DECIZIA: Politicul se va muta complet la Bruxelles si Washington iar afacerile vor migra si mai mult in Asia si in Africa.

Deci cum ar fi in 2015 sa…

 • Excelezi in aceasta realitate ?
 • Ai mai mult timp pentru tine, pentru familie, pentru business?
 • Sa iti gasesti acel job manusa pliat pe pasiunile tale?
 • Negociezi mai profitabil, mai sustenabil?
 • Fii liber in mijlocul presiunii economice sau sociale?
 • Procesezi mai multa informatie, mai repede ?
 • Iti atingi obiectivele dorite ?  Eficient. Complet.
 • Te bucuri de ce faci plin de pasiune?
 • Iti recapeti sau sa-ti expandezi libertatea personala, optiunile, puterea de a decide in viata, pentru tine.
 • Iti conservi resursele personale si sa le sporesti (timp, bani, energie, cunoastere, relatii umane), reprogramandu-te Neuro Lingvistic pentru a avea mai multe grade de Libertate, Flexibilitate si Profunzime.
 • Ai Capabilitatea de a Cunoaste si Transforma Realitatea cum vrei tu, in tine si prin tine si ceilalti.
 • Fii Capabil sa Replici Talentele si Geniile celor cu Performante. Sa le replici, sa le Copiezi, sa le Multiplici.
 • Inveti dintr-o Singura Incercare.
 • sau…scrie TU ce-ti doresti, ce problema ai, ce oportunitate vrei sa atingi, ce perspectiva vrei sa construiesti!

Proiectati genetic pentru Evolutie Permanenta

Noi, Oamenii, suntem proiectati genetic pentru Evolutie Permanenta. Pentru transformare. Dovada: incapacitatea celulei umane aflate in zona de comfort de a reproduce capatului teleomeric  al genei la fiecare diviziune celulara.

Evolutie comuna sau CoEvolutie bazata pe cateva principii eco-logice de respectat:

 • Libertatea de a Alege a fiecaruia
 • Responsabilitatea Personala de a Face
 • Conservarea sau Cresterea Resurselor Noastre si ale Celorlalti pentru a Reusi.

Doar atunci Co-Evolutia este posibila. 

Doi discipoli Zen vorbeau privind un steag fluturand in vant. Primul a observat ca steagul se misca. Al doilea l-a contrazis ca vantul misca steagul. La venirea Maestrului Zen l-au intrebat care dintre ei a fost corect. Maestrul Zen i-a privit si a raspuns :“Niciunul. A fost mintea voastra care se misca”.

IMAGINEAZA-TI CA POTI…

… sa treci dincolo de stress (frica, furie, fuga, blocaje), dincolo de limite si credinte negative si sa obtii acea stare de “har”, “flow”, “inalta performanta” pe care noi o numim EXCELENTA. Acel tip de excelenta care necesita o relatie de cooperare si respect mutual intre constient si intuitie/neconstientul creativ, intre valori asumate si (meta)programe cognitiv-comportamentale, intre competente si intentii.

PROGRAMAREA NEURO-LINGVISTICA (NLP) este exercitiul de a intelege modul cum isi organizeaza oamenii gandirea, simtirea, limbajul si comportamentul pentru a produce rezultatele pe care le obtin prin ceea ce fac.

NLP asigura metodologia pentru a Replica Performantele iesite din comun ale Geniilor si Leaderilor.

NLP se fundamenteaza pe cercetarile asupra naturii umane realizate de neurostiinte, stiinte cognitive, lingvistica, filozofie, psihologie, sociologie, medicina, gramatica transformationala, antropologie, computer science, etc.

Prin Nou Cod NLP creat de dr. John Grinder si Carmen Bostic St. Claire ca un upgrade necesar la Codul clasic NLP, ai acces direct la resursele creative ale neconstientului. In plus prin aplicarea judicioasa a cunoasterii (intelepciune) si a gandirii sistemice in procesul de a invata cum sa inveti iti este stimulata capacitatea de a generaliza modelele de geniu/excelenta din NLP. Abilitatile construite prin Noul Cod NLP iti dau acces la resurse suplimentare nebanuite si la o paleta de optiuni pentru o Transformare Creativa.


In ultimii ani Programarea Neuro-Lingvistica (NLP) a ajuns sa fie recunoscuta ca una din cele mai prolifice si eficiente tehnologii de dezvoltare umana. Prin NLP persoanele interesate de excelenta personala in comunitate si in afaceri pot dobandi aptitudini care sa le permita sa interactioneze eficace cu cei din jur si sa poata functiona optim in lume, conform cu resursele si aspiratiile proprii.

NLP este un domeniu dinamic si in plina expansiune, care are surprize de oferit celor care doresc sa-l descopere.

Pe de alta parte, NLP ramane inca o zona plina de mituri, putin inteleasa, aplicata diferit de intentiile fondatorilor, uneori chiar de catre practicanti sau traineri NLP cu experienta.

Being Better You Magazine