Code de etica, termeni si conditii 

COD DE ETICA

Toti membrii/participantii temporari ai Academiei NLP Romania si Being Better You Group, instituitii ce fac parte din Asociatia COEVOLVE, se angajeaza sa respecte urmatoarele Principii Etice:
a. Sa respecte demnitatea și valoarea fiecărei ființe umane, precum și dreptul lor la autodeterminare..
b. Sa actioneze cu integritate, independență și imparțialitate, sa evite conflictelor de interese și sa acționeaze în conformitate cu urmatoarele presupozițiile ale domeniului NLP.

1.Harta interna de reprezentare a realitati nu este realitatea.  2.Fiecare percepe realitatea in mod unic. 3.Oamenii actioneaza conform hartilor lor, si nu conform realitatii obiective. 4.Oamenii functioneaza perfect. 5.Oamenii fac in orice situatie cea mai buna alegere pe care o au la dispozitie. 6.Orice actiune se bazeaza pe o intentie pozitiva. 7.Oamenii nu sunt comportamentele lor. 8.Toate resursele de care avem nevoie se afla deja in noi sau le putem crea din ceea ce avem deja. 9.Daca un om poate face ceva, atunci pot face si altii. 10.Mintea si corpul formeaza un singur sistem. 11.Intr-un sistem domina elementul cu cea mai mare flexibilitate. 12.Elementul care managerizeaza sistemul minte –corp este ne-constientul. 13. Comunici permanent. 14. Sensul comunicarii este dat de raspunsul pe care il obtii. 15.Nu exista erori, doar feedback. 16.Responsabil de succesul comunicarii este cel care o initiaza.

c. Sa se reprezinte in mod sincer pe sine, valorile, reprezentarile interne, abilitatile si experiența personala.
d. Sa practice tehnicile si modelele de excelenta ale domenului NLP numai în limitele de competență personala sau intr-un mediu adecvat de testare și să își  dezvolte continuu abilitatile, cunoasterea si expertiza in domeniul NLP.
e. Sa prezinte interventiile si aplicatiile NLP ca o opțiune și în nici un moment ca o unica soluție pentru orice problemă dată..
f. Sa actioneze ca ambasador pentru domeniul NLP si comunitatea NLP, astfel încât NLP sa fie prezentat ca o abordare profesionista și eficienta, care poate ajuta si transforma oamenii și organizațiile; sa sustina buna reputatie a domeniul NLP si a comunitatii NLP.
g. Sa actionze în calitatea de participant/membru  al Academiei NLP Romania si Being Better You Group, instituitii ce fac parte din Asociatia COEVOLVE, pentru a promova scopurile și activitățile sale publicului larg si a sustine competentele, valorile si calitatea evenimentelor si a membrilor comunitatii Academiei NLP Romania si Being BetterYou Group.
h. Sa respecte nevoile legitime și  cerințele de confidențialitate.
i. Sa respectarea varietate de tehnici si stiluri din domeniul NLP și profesiile afiliate.
j. Sa respecte interesele comunitatii Academei NLP Romania (Coevolve) in relatie cu clientii si tehnicile aplicate.
k. Sa se asigure ca asteptarile clientilor precum și baza in care acestea vor fi îndeplinite, sunt înțelese de către ambele părți și că acordurile contractuale nu sunt schimbate fără discuții corespunzătoare..
l. Sa actioneze în cadrul legii și sa nu încurajeaze, asiste, sau colaboreze cu alte persoane angajate în comportament ilicit.
m. Membrii isi asuma responsabilitatea de a-si actualiza permanent competențele și cunoștințele prin programele de Coaching si Mentorship și  programele DPC (dezvoltare profesionala continuua) ale Academiei NLP Romania . Si de a trimite Semestrial în detalii cu privire la activitatile si evolutiile personale in domeniul NLP in cazul in practicii profesionale.

Disclaimer: Codul nu presupune că membrii posedă niveluri speciale de calificare în orice domeniu specific; este important, prin urmare, că orice client sa se asigure că persoana cu care lucrează are abilitatile si competentele necesare. COEVOLVE se va sesiza in legatura de orice încălcări ale Codului de etică, prin sistemul intern de Feedback și Procedura Disciplinară.

CLAUZE SI CONDITII

 1. DEFINITII

In acest document termenii de mai jos vor avea urmatorul inteles:

1.1 “Contract” inseamna aceste “Clauze si conditii” impreuna cu clauzele contractului de membru specific la care acestea se aplica;

1.2 “Membru/” sau “Participant” inseamna organizatia/persoana care ce participa la activitatile COEVOLVE si beneficiaza de programe, bunuri si servicii de la COEVOLVE (Academia NLP Romania/Being Better You sau alte institutii subordonate CoEvolve);

1.4 “Drepturi de proprietate intelectuala” inseamna toate tiparele, proiectele inregistrate sau neinregistrate, copyright, marci inregistrate, know-how si orice alte forme de proprietate intelectuala oriunde in lume sunt aplicabile;

1.6 “COEVOLVE” inseamna Asociatia pentru Coevolutia Serviciilor Intensiv Bazate pe Cunoastere (COEVOLVE) inclusive institutiile acesteia, Academia NLP Romania si Being Better You, AtCoach, Applied Modeling Performance etc.

 

 1. CONDITII GENERALE

2.1 Prezentele “Clauze si conditii” se aplica tuturor contractelor de membru.

 

 1. TAXA DE MEMBRU, PLATA si RAMBURSARI

3.1 Acolo unde sunt disponibile taxele de membru pentru rezervarea timpurie (early booking) sau taxele de membru promotionale sau gratuite acestea sunt valabile numai pana la data de expirare mentionata specific pentru respective promotie. Dupa data de expirare a unei promotii taxa de membrul va fi disponibil la un pret mai mare. Ne declinam responsabilitatea de a returna diferentele de cost rezultate in urma rezervarilor facute de catre delegati la date si valori diferite, etc.

3.2 Cand apare o promotie, taxa de membru facturata va fi scadenta la data specificata pe factura pentru a asigura aplicarea reducerii “early booking” sau a promotiei respective. Daca factura este platita de viitorul membru dupa data scadenta mentionata orice crestere a pretului cursului este datorata de platitor.

3.3 Taxele de membru pentru companii– pentru pariciparea la activitati specifice sediul companiei. COEVOLVE va factura compania cu 14 zile inainte de data de incepere a activitatii iar scadenta facturii va fi de 28 zile de la emiterea acesteia. COEVOLVE va incasa penalitati pentru facturile neachitate la termen in valoare de 0,5/zi intarziere.

3.4 Daca este necesara o comanda pentru plata facturii, este obligatia delegatului companiei sa se asigure ca COEVOLVE are toate detaliile si a acordat un numar comenzii inainte ca participarea ca membru la activitati COEVOLVE sa fie validate.

3.5 Daca o taxa de  membru este anulata de platitor inainte de a isi exercita drepturile de membru de a participa la activitatile COEVOLVE si platitorul decide sa nu transfere taxa catre un alt viitor membru, rambursarea integrala poate fi ceruta de catre platitor doar in termenul de 7 zile de la efectuarea platii. Daca se cere o anulare, COEVOLVE trebuie notificata cu minim 7 zile inainte de data de inceperea activitatii daca se doreste rambursarea platii.

3.6. Dupa aceste termen in conditiile de mai sus platitorul poate doar sa transfere drepturile de membru catre o alta persoana/organzatie dupa acceptarea prealabila a acelei persoane/organizatii de catre COEVOLVE, sumele platite ramanand la dispozitia CoEvolve

3.7 Rambursarea se va efectua in contul din care s-a efectuat initial plata.

3.8 Participarea la activitati va fi acceptata numai daca s-a efectuat plata taxei de membru conform conditiiloir de plata si in conditiile semnarii contractului de membru.

3.9 Orice scadentar de plata trebuie sa fie convenit cu COEVOLVE.

3.10 Sumele aferente platilor integrale pentru taxa de membru trebuie sa intre in contul furnizorului inainte de data de incepere a activitatilor COEVOLVE.

3.11 Pentru activitatile de certificare, daca nu se specifica altfel, taxa de membru si taxa de certificare sunt separate. Prezenta la activitati nu garanteaza certificarea.

3.12 Nu exista limita de timp pentru a obtine certificarea. Daca un membru nu promoveaza examenul de certificare, acesta va primi feedback specific privind domeniile unde perfectionarea este necesara si va fi invitat la o data ulterioara sa-si demonstreze competenta in aceste domenii.

3.13 Nu se fac rambursari la plata in rate, creditul poate fi folosit pentru perioade viitoare cu acceptul COEVOLVE.

3.15 In cazul in care un membru este exclus din program pentru nerespectarea Codului Etic, a Clauzelor si Conditiilor sau altor norme interne de conduita, sumele achitate raman la dispozitia CoEvolve.

3.16 Calitatea de membru/participant se pierde a) in cazul in care un membru se retrage din program la data retragerii consemnata prin email de catre membru/participant sau b) daca numarul de zile de program la care membrul/participantul nu a participat depaseste oricare 3 zile sau un modul.

3.16.1 In cazul in care acest lucru se intampla in intervalul primelor 4 zile de program sau a primelor 2 module , toata suma achitata ii va fi returnata mai putin costul testarii de pre-admitere.

3.15.2 In cazul in care retragerea se face dupa participarea la 4 zile de program sau dupa 2 module toate sumele datorate pentru intreaga perioada contractata, se vor plati catre CoEvolve iar sumele  vor fi la dispozitia Coevolve.

3. 17 Candidatul respins la examenul de pre-admitere nu poate cere returnarea taxei de  de pre-admitere ce ramane la dipozitia CoEvolve.

3.18 Absolventul respins la examenul de certificare nu poate cere rambursarea taxelor sau sumelor achitate ce raman la dipozitia CoEvolve. Examenului de certificare la care a fost declarat respins absolventul poate fi reluat gratuit de 2 ori in termen de 3 luni de la data absolvirii. In cazul in care si la aceste examinari a fost declarat respins acesta poate  reface examenul contra cost in conditii care vor fi precizate.

3.19 Eliberarea atestarii,  rezultatelor la examenului de pre-admitere sau a certificarii la examenul de certificare presupune achitarea completa a sumelor datorate.

 

 

 1. OBLIGATIILE MEMBRILOR

Membrii are urmatoarele obligatii:

4.1 Sa coopereze cu COEVOLVE pe toata durata activitatilor;

4.2 Sa ofere COEVOLVE orice informatii necesare ce sunt utile pentru ca membru sa exceleze in activitatile sale.

4.3 In cazul in care un membru  direct sau prin interpusi, face o actiune sau se retine de la a face o actiune, si aceasta conduce la faptul ca Asociatia COEVOLVE  sa nu isi poata indeplini obligatiile asumate prin acest contract sau sa si le indeplineasca cu intarziere, atunci membru este obligat la a compensa COEVOLVE pentru pierderi si daunele aferente.

4.4 Sa participe la toate modulele si sectiunile programului pe toata durata acestuia, precum si la toate peer-grupurile programate.

4.5 Sa realizeze task-urile (sarcinile) lunare si cele din timpul modulelor in termenele si conditiile specificate.

4.6 Sa participe comportamental responsabil si ecologic la toate sesiunile interactive si de feedback .

 

 1. LIVRARE si INFORMATII PRIVIND PROGRAMELE

5.1 Termenul de livrare specificat de COEVOLVE pentru produsele comandate prin posta sunt estimative. Termenul de livrare nu tine de esenta contractului iar furnizorul nu este responsabil de pierderea, stricarea, costurile, taxele, etc provocate direct sau indirect de intarzierile de livrare a produsului.

5.2 Unele seminare si programe NLP sunt inregistrate audio si/sau video. COEVOLVE va inregistra de asemeni seminare si extrase din programele de certificare. COEVOLVE isi rezerva dreptul sa foloseasca aceste material pentru promovare si marketing

5.3 In cazul in care aveti motive sa nu fiti de acord cu cele de mai sus va rog sa transmiteti un e-mail la academiaNLP@gmail.com

 

 1. CLAUZE SPECIALE

6.1 Nici o descriere, limbaj, procedura, specificatie sau ilustratie continuta in brosuri sau alte materiale scrise, inregistrata electronic sau expusa verbal ale COEVOLVE cu scop de vanzare sau marketing, nici o reprezentare scrisa sau verbal si nici corespondenta sau declaratiile nu fac parte din Contract.

6.2 Utilizarea logo-ului Asociatiei Coevolve Beng Better You si al Academiei NLP Romania sunt interzise indiferent de situatie.

6.3 Toate activitatile COEVOLVE pot fi inregistrate audio sau video.

6.4 COEVOLVE poate sa schimbe  motivat, locatia de desfasurare a activitatilor, data sau trainerii (formatorii).

6.5 Toate activitatile anuntate si promovate pot fi imbunatatite de catre COEVOLVE, ex: locatii, traineri mai potriviti, amendamente aduse programelor, etc, in scopul de creste rezultatele.

6.6 Daca COEVOLVE va schimba locatia membrii  vor fi informati in scris sau electronic cu sufficient timp inainte.

6.7 COEVOLVE nu raspunde pentru costurile suplimentare de transport sau cazare ce pot aparea datorita modificarii datei sau locatiei de desfasurare a programului.

 

 1. RASPUNDEREA

7.1 Raspunderea COEVOLVE fata de membri este limitata la valoarea taxei de membru platite pentru activitatea in legatura directa cu plangerea, oricare ar fi pretentiile sau incalcarea prezentului Contract.

7.2 COEVOLVE nu va fi niciodata raspunzatoare fata de un membru pentru pierederea afacerii, pierderea unei oportunitati sau pierderea de profit sau pentru alte pierderi sau daune directe sau indirecte.

7.3 COEVOLVE nu va fi niciodata raspunzatoare pentru santatea mentala sau fizica a membrilor, participarea la activitatile COEVOLVE  facandu-se pe propria raspundere a membrilor.

 

 1. DREPTURI DE PROPRIETATEA INTELECTUALA si COPYRIGHT

8.1 Toate drepturile de proprietate intelectuala produse sau rezultand din executarea prezentului Contract  sau ca urmare a activitatilor, sunt proprietatea absoluta a Asociatiei Coevolve iar membrii/participantii vor lua toate masurile necesare pentru a asigura aceasta, fie prin folosirea de instrumente specific de protective a drepturilor COEVOLVE fie prin incheierea de intelegeri cu tertii unde este cazul.

8.2 Fiecarui membru/participant i se pun la dispozitie materiale si informatii legate de activitati pentru uzul personal. Toate materialele si informatiile furnizate de catre COEVOLVE in format scriptic, electronic sau transmise verbal sunt proprietatea intelectuala a COEVOLVE  sau detinatorilor legali ai acestui drept. Membrii/participantii se angajeaza sa nu multiplice sau copieze prin nici un mijloc materialele furnizate.

 

 1. CONTRACTANTI INDEPENDENTI

9.1 COEVOLVE si membrii/participantii COEVOLVE sunt parti contractante independente una de cealalta si niciuna nu are calitatea de a o reprezenta pe cealalta in fata tertilor sau de a actiona in vreun fel ca reprezentant al celeilalte, cu exceptia cazului in care acest lucru este agreat in scris, in mod expres intre cele doua parti.

 

 1. CESIUNEA DREPTURILOR

10.1 Membrul /participantul nu are dreptul sa cesioneze sau sa delege/subcontracteze drepturile sau obligatiile rezultate din Contract decat cu acordul scris prealabil al COEVOLVE .

 

 1. NOTIFICARI

11.1 Orice notificare intre parti va fi facuta personal sau prin e-mail, fax, curier, posta sau executor judecatoresc la adresa/datele de contact furnizate de cealalta parte in Contract/documentul specific sau la o alta adresa comunicata ulterior in scris.

11.2 In cazul in care comunicarea se face prin e-mail, in absenta dovedirii contrariului, comunicarea se va considera primita chiar in data la care a fost transmisa, iar in celelalte cazuri comunicarea se considera primita la data confirmarii de primire aferente mijlocului de comunicare folosit (raport de transmisie – fax, confirmare de primire – posta, etc.)

 

 1. CLAUZE FINALE

12.1 Neaplicarea unei clauze din prezentul document de catre una din parti pentru o anumita perioada de timp nu inseamna renuntarea partii la acea clauza si nici nu ii neaga dreptul de aplica Clauzele si Conditiile oricand, in limitele legii.

12.2 Prezentul document impreuna cu Contractul/documentul specific reprezinta singura intelegere valabila intre parti privind subiectul in cauza iar orice intelegeri anterioare verbale sau scrise sunt nule.

12.3 Prezentul document poate fi modifica numai in scris de COEVOLVE , membrul/participantul fiind informat de modificari.

12.4 Nici o parte a prezentului document nu confera drepturi nici unui tert.

12.5 Prezentul document este realizat in conformitate cu legislatia romana in vigoare iar partile vor respecta in indeplinirea Contractului aceasta legislatie.

12.6 COEVOLVE isi rezerva dreptul sa refuze anumite cereri de a deveni membru sau de a participa la programelel Coevolve.

12.7 Toate tipurile de membru/participant sunt supervizate iar activitatile sunt monitorizate live si online. COEVOLVE  poate restrictiona participarea la anumite activitati in functie de vaidarea calitatatii activitatii membrului/participantului de catre Supervizori.

12.8 COEVOLVE isi rezerva dreptul de a anula imediat calitatea de Membru Voluntar BBU /ANLP in cazul in care Clauzele si Conditiile, Ecologia Comportamentala, Planul de Activitati sau Codul de Etica au fost incalcate.

12.9 COEVOLVE isi rezerva dreptul de a accepta sau refuza inscrierea ca membru COEVOLVE fara a argumenta in nici un fel decizia.

12.10 Prezentul document se completeaza cu clauzele specifice ale Contractului de membru dac acestea exista si cu legile in vigoare.

 

ACADEMIA NLP ROMANIA si BEING BETTER YOU, Applied Modeleing Performance, Upability, 112Corporate si AtCoach sunt institutii parte a COEVOLVE: Asociatia pentru Coevolutia Serviciilor Intensiv Bazate pe Cunoastere, Bd. Eroii Sanitari 11, ap. 3, sector 5 Bucuresti, Reg.Nat. 2162/A/2006, CIF 18768282, Bank: ING Bank N.V. Amsterdam - Sucursala Bucureşti, Account RO46INGB0000999903362588 , Tel. +4 0727.744.447. email: academiaNLP@gmail.com, www.AcademiaNLP.org, www.beingbetteryou.com