30 Mar

Ecologia Noului Cod

“Ca specie, ne deosebim de alţi locuitori ai planetei in mai multe moduri. Una dintre cele mai profunde diferenţe este modul compulsiv in care ordonam lumea din jurul nostru. Numim, clasificam, creem categorii, organizam ierarhii, argumentam despre sens, intram in dispute cand parerile altora diferă de ale noastre … Si toate aceste activitati se desfasoara în cursul firesc al vieţii de zi cu zi, pentru toti.

Suntem o specie litigioasa. Excelam in a gasi diferenţele pentru care apoi vom cheltui cantitati extraordinare de resurse, timp şi efort pentru a le rezolva. Din cand în cand chiar cadem in nebunia de a ne comporta violent cu noi insine, cu ceilalti sau cu cei inocenti (alte specii de pe planeta) pentru aceste diferente. (…)

Cu o populaţie in crestere, cu puterea extraordinară a tehnologiei, cu atractia noastra pentru modelarea propriul nostru mediu dupa dorinta si fara orice abilitatea bine formata de a prevedea consecintele actiunilor noastre, nu este limpede daca inca mai avem acest lux.

Daca ceilalţi locuitori ai planetei ar avea o voce, cu siguranta ne-ar cere sa sa ne oprim şi sa reconsideram directia spre care ne indreaptam şi consecinţele căilor pe care le-am ales.

Ne propunem ca NLP sa aduca contribuţii semnificative pentru aceste cauze. Prin tot ce realizam intentionam sa facem explicite aceste contributii, ce pot apărea numai dacă NLP poate supravietui adolescentei sale şi isi gaseste calea de a se alatura celorlalte strategii de explorare a domeniului de cunoastere a potentialului uman.”

Dr. John Grinder
Carmen Bostic St. Claire

Leave a Reply